úterý 4. října 2011

Recenze knihy Průvodce spekulanta (Victor Niederhoffer)

Pokud se chcete něco dozvědět o tom jak je Victor Niederhoffer výborný hráč tenisu, knihu si kupte. Možná vás zajímá, jak je Victor Niederhoffer skvělý v několika jiných sportech, třeba squashi,  tak si knihu kupte určitě. Pokud se potřebujete dozvědět, jak byl a dodnes je Victor Niederhoffer obdivován na univerzitě, kterou vystudoval, knihu si také kupte. Třeba vás zajímá, co má podle Victora Niederhoffera společného spekulace a sázení na koních. Nebo vás zajímají výňatky z knih, které Victor Niederhoffer četl a jsou podle něj zajímavé. Tohle všechno bez ladu a skladu v knize je. Je to špatně napsaný názor Victora Niederhoffera na jeho život a svět.

Pokud se ale chcete dozvědět něco o spekulacích s cennými papíry a něco se naučit, tak si knihu nekupujte. Možná to tam je, ale přes maximální úsilí, jsem se to nedozvěděl. Jsem schopen přečíst i velmi teoretické a suchopárné knihy, ale tuto ne. Dal jsme do toho hodně úsilí a energie, ale knihu jsem musel asi uprostřed odložit. Někdo je talentovaný na psaní zábavnou formou, ale Victor Niederhoffer to není. Je to hrozná nuda a otrava. Pokud jsem to špatně pochopil a nejde o knihu o spekulacích, ale oslavu ega Victora Niederhoffera, tak se knize omlouvám. Mohla by ale být napsaná trochu lépe.

Knihu vydala Grada v roce 2007, má 388 stran a doporučená prodejní cena je 699,- Kč. 

1 komentář:

  1. - určitě je napsána srozumitelněji a kvalitněji než chybné a nevhodné překlady knih od společnosti Czechwealth pod vedením pana Ludvíka Turka.

    OdpovědětVymazat